majalahniaga.com Website Review

majalahniaga.com - Basic Information

Domain Age:
7 years 4 months
Archive.org First Cached:
robots.txt:
XML Sitemap:
Unavailable
Alexa Traffic Rank:
Server:
cloudflare

majalahniaga.com - Pages Indexed

Baidu:
Bing:
Google:
Yandex:

majalahniaga.com - Site Security

McAfee SiteAdvisor:
Norton Safe Web:

majalahniaga.com - Social (SNS)

Delicious:
Unknown
Stumbleupon:
0
Facebook Likes:
0
Twitter Tweets:
Unknown
Google Plus Likes:
0

majalahniaga.com - Page Information

Title:
Majalah Niaga | Sumber Informasi Usahawan
Length: 41 character(s); Best length: 10 ~ 60 character(s)
Meta keywords:
strategi,promote,instagram,tips,marketing,murah,sop,kesilapan,newbie,buka,kedai,whatsapp,business,terbaru,langkah,meningkatkan,keuntungan,rahsia,jutawan,islam
Length: 158 character(s)
Meta description:
Sale anda asyik masuk klinik je? Sale semput? Dah macam-macam ubat bagi. Tapi masih macam tu juga. Dah kena inject sana sini. Duit dah banyak lebur. Sale? Balik-balik asyik dengar ayat, biasalah dalam bisnes ni ada turun naiknya. Tapi kalau turun tak naik-naik dan turun menjunan terus ke lembah kerugian, siapa nak bertanggungjawab? So, anda kena pasang kelajuan paling maksima untuk merawat balik penyakit sale semput yang anda hadapi ini. Jangan putus asa kerana setiap penyakit pasti ada ubatnya. Jika anda nak jualan meroket anda perlu pastikan ubat yang diberi adalah yang paling baik di antara yang terbaik. #1-Buat Pemasaran Setiap Hari Jangan sesekali anda berhenti daripada membuat pemasaran kerana pemasaran merupakan nadi kepada bisnes anda. Ianya boleh terhenti saat anda menghentikan pemasaran anda. Banyak platform pemasaran yang mewarnai dalam media sosial. Paling famous adalah facebook dan instagram kerana pelawat media sosial itu mencatat jumlah yang paling tinggi setiap hari. Untuk buatkan produk anda dikenali, anda perlu update post produk anda setiap hari supaya pelanggan tahu apa yang anda jual. Adakah produk tersebut yang mereka cari bagi mengatasi masalah yang dihadapi atau sebaliknya. #2- Buat Promosi Terhad Bab-bab promosi ni mesti pelanggan suka. Siapa yang tak suka kalau ada promosi menjunam harga kan. Tapi, perlu diingat jangan sampai kita yang terjunam disebabkan terlampau hendak bagi customer gembira dan beli produk kita. Anda boleh buat promosi bergantung kepada hari-hari yang istemewa seperti hari ibu, hari bapa, hari jadi kedai anda, hari pekerja atau mana-mana yang anda rasakan hari tersebut istemewa. Ingat, jangan hari-hari pula anda buat promosi. Nanti hilang keserian produk anda. Promosi adalah bergantung kepada kreativiti. Jika ada apa-apa hari penting seperti hari perayaan, hari guru, hari pekerja dan lain-lain. Promosi boleh pelbagai. Tidak semestinya promosi tolak harga. Tapi, anda boleh buat promosi beli satu percuma satu, beli dengan hadiah percuma seperti bagi voucher, free gift atau lain-lain. #3-Gunakan Testimoni Power of testimoni ni sukar nak jangka. Sebab ada sesetengah pembeli lebih suka tengok pada testimoni dan baru buat belian. Anda boleh gunakan cara berhubung dengan pembeli anda dan dapatkan feedback mereka setelah menggunakan produk anda. Ada sesetengah mereka tidak mahu beri feedback jadi anda umpanlah dengan beri hadiah menarik kepada feedback yang terbaik. Anda perlu update feedback terkini bagi menjana keyakinan prospek tarik mereka membuat belian dengan anda. Jika testimoni anda terbaik maka sales anda juaga akan berada pada tahap yang baik. #4- Cari Customer Lama Yang lama selalunya berharga. Macam tu juga dengan pelanggan anda. Anda perlu menghargai mereka. Sentiasa follow up dengan mereka. Pelanggan ini sudah biasa dengan anda jadi amat mudah untuk anda close sale dengan mereka. Kerana itu sangat penting untuk anda menyimpan database pelanggan supaya anda dapat membuat promosi produk yang terkini. #5-Lantik Ejen Jualan Jika anda sudah yakin dengan bisnes anda, maka yakinkan diri anda untuk berani melantik ajen jualan bagi membantu meroketkan bisnes anda. Jika hari ini anda ada 10 ejen, jangan teragak-agak untuk tambah ejen anda. Berikan latihan dan bantu mereka dengan memberikan bahan promosi seperti ayat jualan, gambar produk dan sebagainya. Jangan biarkan mereka terkontang kanting kerana sale juga akan tergantung.
Length: 3430 character(s); Best length: 50 ~ 160 character(s)
H1:
Unknown
Length: 0 character(s)
Internal links:
4 (0 nofollow)
External links:
92 (0 nofollow)

majalahniaga.com - Traffic Rank

Alexa Traffic Graphs:
Daily Global Rank Trend
(6 Months)
Daily Global Rank Trend
(2 Years)
Daily Pageview per User Daily Reach Search Visits
Daily Global Rank Trend (6 Months): majalahniaga.com Daily Global Rank Trend (2 Years): majalahniaga.com Daily Pageview per User: majalahniaga.com Daily Reach (per million): majalahniaga.com Search Visits (percent): majalahniaga.com
Daily Global Rank Trend (6 Months): majalahniaga.com
Compete Traffic Graphs: Unique Vistors:
Compete Traffic Graphs: Unique Vistors: majalahniaga.com

majalahniaga.com - Site Technology

Server:
cloudflare
SSL Secure:
Available
robots.txt:
XML Sitemap:
Unavailable
Gzip Compress:
Available
Favicon.ico:
Unavailable

majalahniaga.com - HTTP Header Analysis

HTTP header fields are components of the message header of requests and responses in the Hypertext Transfer Protocol (HTTP). They define the operating parameters of an HTTP transaction. The header fields are not directly displayed by normal web browsers like Internet Explorer, Google Chrome, Firefox etc. Below is the HTTP Header information of majalahniaga.com:
HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date: Wed, 21 Feb 2018 12:10:49 GMT
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Transfer-Encoding: chunked
Connection: keep-alive
Set-Cookie: __cfduid=db743603d48952f31b3f319ae8e316e771519215048; expires=Thu, 21-Feb-19 12:10:48 GMT; path=/; domain=.majalahniaga.com; HttpOnly
X-Powered-By: W3 Total Cache/0.9.6
Expires: Wed, 21 Feb 2018 13:10:48 GMT
Cache-Control: max-age=3600
Location: http://www.majalahniaga.com/
Expect-CT: max-age=604800, report-uri="https://report-uri.cloudflare.com/cdn-cgi/beacon/expect-ct"
Server: cloudflare
CF-RAY: 3f099ac41f912210-EWR

HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 21 Feb 2018 12:10:49 GMT
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Transfer-Encoding: chunked
Connection: keep-alive
Set-Cookie: __cfduid=d049925bc16acffaf541d18a8cdeb5a971519215049; expires=Thu, 21-Feb-19 12:10:49 GMT; path=/; domain=.majalahniaga.com; HttpOnly
Last-Modified: Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT
Expires: Wed, 21 Feb 2018 13:10:49 GMT
Pragma: public
Cache-Control: max-age=3600, public
X-Powered-By: W3 Total Cache/0.9.6
Vary: Accept-Encoding
Server: cloudflare
CF-RAY: 3f099ac926422156-EWR
Content-Encoding: gzip

majalahniaga.com - DNS Record Analysis

Domain Name Systes (DNS) translates easily memorized domain names to the numerical IP addresses needed for the purpose of locating computer services and devices worldwide. There are total 13 DNS record(s) of majalahniaga.com.
Host Type IP/Target TTL Extra Infomation
majalahniaga.comA297
majalahniaga.comA297
majalahniaga.comAAAA
2400:cb00:2048:1::681c:1060
297
majalahniaga.comAAAA
2400:cb00:2048:1::681c:1160
297
majalahniaga.comMX297pri: 10
majalahniaga.comMX297pri: 10
majalahniaga.comMX297pri: 5
majalahniaga.comMX297pri: 1
majalahniaga.comMX297pri: 5
majalahniaga.comNS86397
majalahniaga.comNS86397
majalahniaga.comSOA86397expire: 604800
serial: 2020990333
majalahniaga.comTXT
v=spf1 a mx include:_spf.mlsend.com ?all
297